Artwood

Nolte Keukens Rotterdam - Artwood
Nolte Keukens Rotterdam - Artwood

Artwood

Ook al is de Artwood niet van echt hout gemaakt, toch ziet hij er bijzonder echt uit. De deuren zijn afgewerkt met een melaminehars waarin het houtstructuur verwerkt is. 

 

Hout is en bijft voor velen tijdloos. Het oogt veelzijdig en deze textuur wordt al eeuwenlang gebruikt in de bouw en interieurarchitectuur. Vanwege zijn natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en functionaliteit is de Nolte Artwood een populaire keuze voor verschillende ontwerpstijlen in huishoudens.

 

Wat is melaminehars?

Dit is een synthetisch materiaal dat veel wordt gebruikt in de productie van architectuur gericht op interieur en verschillende soorten huiselijke ontwerpen. Het is een thermohardende kunsthars, wat betekent dat het hard wordt bij verhitting en niet kan smelten of vervormen bij hoge temperaturen. Melaminehars bestaat uit een combinatie van melamine en formaldehyde, die worden gemengd en onder druk en hitte worden gehard tot een duurzaam en veelzijdig materiaal.

 

Kenmerken

Een van de belangrijkste kenmerken van melaminehars is de hoge slijtvastheid en duurzaamheid. Het is bestand tegen krassen, vlekken en hitte. Hierdoor is het ideaal voor toepassingen waar intensief gebruik en dagelijkse belasting plaatsvinden. Melaminehars heeft een harde en gladde afwerking, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast is het bestand tegen vlekken van voedsel, chemicaliën en andere verontreinigingen.

 

Een ander voordeel van melaminehars is de veelzijdigheid in kleuren en patronen. Het kan worden geproduceerd met een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waaronder effen kleuren, houtnerfpatronen en zelfs imitaties van natuursteen of andere materialen. Hierdoor biedt melaminehars ontwerpers en consumenten veel keuzemogelijkheden om de gewenste esthetiek en stijl te bereiken in hun interieurontwerpen.

 

Melaminehars is ook vochtbestendig, waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige omgevingen zoals keukens en badkamers. Het heeft een lage waterabsorptie, waardoor het bestand is tegen uitzetting, krimp en kromtrekken bij blootstelling aan vocht. Dit maakt melaminehars een duurzaam en stabiel materiaal dat lang meegaat in vochtige omstandigheden.

 

Daarnaast is melaminehars relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen zoals massief hout of natuursteen. Het biedt een kosteneffectieve oplossing voor het creëren van duurzame en aantrekkelijke interieurontwerpen. De hoge duurzaamheid en weerstand tegen slijtage zorgen ervoor dat melaminehars lang meegaat en bestand is tegen de dagelijkse belasting en gebruikssporen.

 

Nolte Artwood

Een van de meest opvallende voordelen van de Nolte Artwood is de aantrekkingskracht. Houten ornamenten voegen warmte, charme en karakter toe aan elke ruimte. Het natuurlijke patroon en de textuur van hout creërt een visueel spektakel. Een gevoel van gezelligheid is onvermijdelijk.

 

Hout biedt ook een brede selectie van kleuren, variërend van lichtere tinten zoals esdoorn en berken tot diepere tonen zoals walnoot en mahonie. Deze variatie stelt ons als keuken-ontwerpers in staat om het juiste hout selectief te kiezen welke past bij de gewenste stijl en sfeer van een ruimte. 

 

Hout biedt ontwerpers een grote mate van flexibiliteit. Het kan worden gebruikt voor vloeren, wanden, plafonds, meubels, trappen, deuren en nog veel meer. Hout kan worden bewerkt, gesneden en gevormd in verschillende vormen en patronen, waardoor het mogelijk is om unieke en op maat gemaakte ontwerpen te creëren. Met houten ontwerpen kunnen ontwerpers de gewenste sfeer en stijl bereiken, of het nu gaat om een klassieke elegantie, een moderne eenvoud of een eclectisch statement.

 

Hout kan ook worden gecombineerd met andere materialen zoals glas, metaal of steen, waardoor interessante contrasten en texturen ontstaan. Deze combinaties voegen visuele diepte en complexiteit toe aan een ruimte. Bovendien kan hout in verschillende afwerkingen worden gebruikt, van glad en gepolijst tot ruw en rustiek, waardoor het een veelzijdig materiaal is dat geschikt is voor diverse ontwerpstijlen.

 

 

Greeploos leverbaar

Prachtig, tijdloos en stijlvol. 

De Artwood is niet van echt hout te onderscheiden. Deze prachtige keuken is leverbaar in 5 verschillende houtkleuren. Deze is ook met grepen leverbaar.

 

Warmte en Gezelligheid

Hout brengt warmte en gezelligheid in huiselijke omgevingen. De natuurlijke eigenschappen van hout, zoals warmte-isolatie en geluidsabsorptie, dragen bij aan een comfortabel en aangenaam binnenklimaat. Houten vloeren voelen warm aan onder de voeten en creëren een gastvrije sfeer. Houten meubels en accenten brengen een gevoel van rust en comfort in een ruimte. Het gebruik van hout in huiselijke ontwerpen nodigt uit tot ontspanning, knusheid en gezelligheid.

Naast het visuele aspect biedt hout ook een tastbare warmte. Wanneer we hout aanraken, voelen we de natuurlijke textuur en warmte van het materiaal, waardoor een gevoel van verbondenheid en comfort ontstaat. Dit draagt bij aan de algehele beleving en maakt houten ontwerpen aantrekkelijk voor zowel het oog als de zintuigen.

 

Duurzaamheid en Lange levensduur

Hout is een duurzaam materiaal dat, mits goed verzorgd, lang meegaat. Houten constructies zijn sterk en kunnen generaties lang meegaan. Houten meubels zijn vaak stevig en bestand tegen dagelijks gebruik. Houten vloeren kunnen jarenlang meegaan en kunnen worden opgeknapt en opnieuw afgewerkt om hun oorspronkelijke schoonheid te behouden.

Een ander voordeel van hout is dat het een hernieuwbare grondstof is. Hout kan worden geoogst uit duurzaam beheerde bossen, waarbij nieuwe bomen worden geplant om de gekapte te vervangen. Hierdoor blijft de houtproductie in evenwicht met de natuurlijke groei van bomen, waardoor ontbossing wordt voorkomen.

 

Milieuvriendelijkheid

Hout is een natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar materiaal, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor interieurarchitectuur en huiselijke ontwerpen. Het gebruik van hout draagt bij aan een lagere koolstofvoetafdruk in vergelijking met materialen zoals beton of staal. Bovendien fungeert hout als een koolstofopslag, omdat het koolstofdioxide uit de atmosfeer opneemt en opslaat tijdens de groei van de bomen.

 

Het gebruik van duurzaam geproduceerd hout draagt bij aan milieuvriendelijke ontwerpen en helpt ontbossing tegen te gaan. Certificeringsprogramma's, zoals het Forest Stewardship Council (FSC), zorgen ervoor dat het gebruikte hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Door te kiezen voor hout met een FSC-certificering, kunnen consumenten ervoor zorgen dat hun houten ontwerpen afkomstig zijn van duurzame bronnen.

 

Gezondheidsvoordelen

Hout biedt verschillende gezondheidsvoordelen in huiselijke omgevingen. Het heeft een rustgevend en stressverlagend effect, waardoor het bevorderlijk is voor ons welzijn. Onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan houten oppervlakken en natuurlijke elementen een positief effect heeft op onze stemming, stressniveaus en algeheel welbevinden. Hout heeft een warme en organische uitstraling die een gevoel van comfort en ontspanning bevordert.

 

Hout heeft ook de eigenschap om de luchtvochtigheid te reguleren. Het kan vocht opnemen en afgeven, waardoor het een gezonder binnenklimaat creëert. In tegenstelling tot sommige synthetische materialen, stoot hout geen giftige stoffen uit die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Dit maakt houten ontwerpen geschikt voor mensen met allergieën, astma of gevoeligheden voor chemische stoffen.

 

Door te kiezen voor houten ontwerpen kunnen huishoudens genieten van een natuurlijke en tijdloze schoonheid, terwijl ze profiteren van de functionele eigenschappen van hout. Hout creëert een warme en uitnodigende sfeer, bevordert ontspanning en welzijn, en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

Het gebruik van duurzaam geproduceerd hout draagt bij aan milieuvriendelijke ontwerpen en helpt ontbossing tegen te gaan. Door te kiezen voor hout met een FSC-certificering, kunnen consumenten bijdragen aan een duurzamere toekomst.

 

 

Al met al is het duidelijk dat houten ontwerpen een waardevolle en aantrekkelijke keuze zijn voor interieurarchitectuur en huiselijke ontwerpen. Laten we hout omarmen als een waardevol materiaal en genieten van de vele voordelen die het te bieden heeft.